Hittat i bloggömman - "Ett inlägg dedikerat disktrasan"

Kollade igenom gamla blogginlägg
och hittade den här

Ganska tankegivande
eller?
...hur var det där nu igen?..

Men iallafall
GLÖM INTE BORT DISKTRASAN!






Får jag bjuda på lite härlig stroganoff med genomkokt disktrasa?



Hehe, nej trodde inte det
Det här är bara det vi kvinnor gillar att kalla Multi-tasking.
Men det här är viktiga saker.

Glöm inte bort din disktrasa!

Bra att veta om disktrasor och bakterier.


Oavsett hur eller var du förvarar din disktrasa kommer den att dra åt sig bakterier.
Det kan vara en bra anledning till att inte hänga disktrasan över köksblandaren,
där du tar ditt dricksvatten från. Bakterier gör även att disktrasan luktar illa.
Det finns några saker att tänka på för att minska risken för bakterier och dålig lukt:


Humanpatogena (sjukdomsframkallande) bakterier trivs  i temperaturer
mellan 8-60°C men dör i 72°C eller varmare. Miljöförvaltningen
rekommenderar därför att du kokar disktrasan i minst två minuter
varje dag eller slänger den efter en veckas användning.


Använd gärna ett rengöringsmedel när du torkar rent med disktrasan och
skölj alltid disktrasan noga i iskallt vatten efteråt.


Använd disktrasan enbart till ytor i köket, men inte till t ex skärbrädan,
köksredskap eller köksgolvet.


Mjölkprodukter bör du helst torka upp med hushållspapper.
(Mjölk surnar ju som bekant snabbt i rumstemperatur.)


Då och då kan det vara bra att disktrasan får torka ut ordentligt.
Då kan du lägga den i hållaren som vanligt, men lämna den öppen en stund
eller kanske över natten. Du ser ändå inte disktrasan från köket.



( http://www.wipeandhide.se/Disktrasehallare/Disktrasor_och_hygien.html )                                                     


Och bara som en liten påminnare, glöm inte bort att rengöra spolningsknappen på toan
Tänk så många som spolar innan de tvättar sig...
Det är sånt man bör oroa sig för!


Kommentarer

♣ Skriv dina tankar här ♣

♣ Mitt namn:
Kom ihåg mig?

♣ E-postadress: (publiceras ej)

♣ URL/Bloggadress:

♣ Min tanke:

Trackback
RSS 2.0